По лидерската

Гаши: 12 април ќе биде добар ден за да изгрее ново сонце за сите и да има промени и кај Албанците

Претседателот на алтернатива Африм Гаши денес по завршување на лидерската средба истакна дека е договорен датум за избори и дека тој датум ќе биде добар ден за сите за да изгрее ново сонце и да има промени и кај Албанците.

„Знаете дека на оваа средба се разговарало за две битни теми, првата е новиот контекст после одбивањето на започнување на преговори, и одредување на датум на предвремени избори. Околу првата тема е дека додека не стасаме до ЕУ да не престанеме да се стремиме кон европските вредности. Додека за втората тема разговаравме принципиелно кога би можеле да се случат предвремените избори и дека законот за влада треба да се почитува и да има 100 дена политичка влада. 12 април ќе биде добар ден да изгрее ново сонце за сите и да има промени и кај Албанците", изјави претседателот на Алтернатива Африм Гаши.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе