Франција го ратификуваше Протоколот за членство во НАТО

Франција го ратификуваше протоколот за прием на Македонија во НАТО, и сега останува уште процедурата да помине во Шпанија за земјата да ѝ се придружи официјално на Алијансата.

„Франција ратификуваше! Ни остана уште Шпанија! Стануваме полноправна членка на НАТО!“, објави министерката за одбрана Радмила Шекеринска на Фејсбук.

Во Шпанија во моментов по изборите на 10 ноември постојат тешкотии да се формира стабилно мнозинство во парламентот и Влада поради што не може ратификацијата да дојде на дневен ред.

 

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе