Министерство за здравство

Филипче: За новиот клинички центар следува втората фаза

Заврши првата фаза од тендeрот за изградба на новиот клинички центaр во Скопје, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Посочи дека се пријавиле определен број потенцијални партнери понудувачи и сега се прави нивна евалуација.

„По завршувањето на евалуацијата најверојатно во текот на следните две недели ќе почне втората фаза, а тоа е дијалогот. Колку ќе трае дијалогот зависи од тоа со колку понудувачи ќе се разговара, по што ќе следи и официјалното објавување на тендерската постапка“, рече Филипче, одговарајќи на новинарско прашање по презентирањето на проект во рамки на кој од денеска 15 волонтери-водичи кои ги ангажира Црвениот крст ќе им помагаат на пациентите полесно да се снајдат во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“.

 

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе