Министерот за здравство

Филипче потврди дека имало средба кај Јовановски со Камчев, но од неа не излегло ништо

Министерот за здравство Венко Филипче ги потврди наводите на бизнисменот Орце Камчев, кој на денешното рочиште за случајот „Рекет“ рече дека во домот на првообвинетиот Бојан Јовановски на 15 март се одржала средба на која присуствувал и тој.

„Средбата што се споменува во денешното судење за случајот ‘Рекет’ се одржа по барање на Бојан Јовановски, на која јас и Орце Камчев бевме повикани да разговараме за некакво јавно приватно партнерство за болница што тој имал намера да ја прави“, вели Филипче, според кого, од состанокот не излегло ништо, а друга средба немало.

По денешното судење Камчев во изјава за медиумите кажа дека со Филипче одржал нормален состанок, бидејќи тие двајца биле пријатели долги години.

„Јас и Венко Филипче сме долги години пријатели. Тоа беше еден обичен состанок, а Бојан Јовановски бладаше, тресеше глупости. Сакаше да прави некакво јавноприватно партнерство за некаква болница“, рече Камчев.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе