Кабинетот на Пендаровски

Ерол Муслиу нов директор на Агенцијата за разузнавање

Ерол Муслиу е новиот директор на Агенцијата за разузнавање, потврдуваат од Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски. Муслиу доаѓа на местото на Зоран Иванов, кој во март, 2017 година со одлука на поранешниот претседател Ѓорге Иванов стана директор на Агенцијата за разузнавање.

Досегашниот директор на Агенцијата за разузнавање е разрешен. 

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе