Новиот гасовод се гради

Еколозите реагираат, крш на Водно (ВИДЕО+ФОТО)

Само напред, сѐ уништете, без закони и прописи! Она од што најмногу стравувавме, рестартирање на градбата и сеча на шумата на Водно, се случи. Уништена е шумата на потегот Бел камен - бункери. Без најава, без решение за измени во тек на гардба. Немаме информации дали град Скопје издаде ново решение за сеча, сегашното, кое е крајно дубиозно, важеше до 1 март. Ако издаде, заедно со МЕР се директни учесници во овој дрзок и криминален чин, реагираат од граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“.

 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе