Три дена пред истекување на мандатот

Џафери: Седницата за разрешување на Јанева ќе биде закажана на време

Претседателот на Собранието Талат Џафери денеска најави дека ќе закаже седница за разрешување на специјалната обвинителка Катица Јанева пред крајот на нејзиниот мандат, кој истекува на 15 септември, во понеделник.

Според него, има доволно време за седницата да се закаже.

„Седницата ќе биде посебна за да не се оптерети редовната седница. Формално, седницата може да се закаже и денес и утре и во сабота. Истата ќе биде закажана навремено со оглед на она што политичките партии ме известија дека има писмена согласнот да се разреши Катица Јанева како специјален јавен обвинител“, изјави Џафери. 

Вчера мнозинството пратеници го одби предлогот на ВМРО-ДПМНЕ точката за разрешување на Јанева да се стави на дневен ред.

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе