СОБРАНИЕ

Џафери најавува дека за законот за јазиците пратениците ќе расправаат пред локалните избори

Претседателот на Собранието, Tалат Џафери во интервју за ТВ Телма рече дека во првата половина на септември на дневен ред ќе бидат законот за јазици, за минималната плата, за стечајците.

Тој најави дека ќе ги употреби сите деловнички инструменти за непречена работа на Собранието.

 

 

Природната и суровата храна се заменува со фабрички подготвени оброци и со обработена храна.

повеќе

Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат.

повеќе

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе