Џафери на одбележувањето на 24-годишнината од геноцидот во Сребреница

Претседателот на Собранието, Талат Џафери денеска ќе присуствува и ќе се обрати на одбележувањето на 24-годишнината од геноцидот во Сребреница во Босна и Херцеговина.

Џафери ја предводи делегацијата од Собранието на Република Северна Македонија составена од пратениците Ферид Мухиќ и Зеќир Рамчиловиќ.

И покрај сите обиди, темата „Закон за јазиците" не „лепи".

повеќе

Дали ние, луѓето, сакаме да продолжиме да живееме добро и безбедно на оваа планета?

повеќе

САД остануваат најмоќната држава во светот, но францускиот претседател Макрон прави сѐ да стане своевиден „пандан“ на претседателот на САД.

повеќе