Во Кривичен суд

Две камери во судница ги снимаат Груевски и Јанакиески

За прв пат во предмет за кој СЈО поднесе обвинение, во големата судница се вклучени две камери кои ќе го снимаат судењето за насилството во општина Центар. 

За овој предмет не беше побарано снимање, а вчера Груевски и Јанакиески побараа да се снима процесот за "Траекторија" во кој исто така се обвинети.

Судијката Татјана Михаилова извести дека судењето се снима со две рачни  камери. 

Од 1 декември 2013 законот предвидува снимање на секој судски процес. Но, Основниот суд има само една судница која има опрема за вакво нешто.

 

На Водно навистина не му треба сега и жичарница нова да се гради.

повеќе

Неконтролираниот политички развој, кој создаде пет парламентарни партии на етничките Албанци, ја прави нестабилна политичката ситуација не само кај aлбанскиот блок, туку и на ниво на државата. 

повеќе

Програмата за реформа на управувањето со јавните финансии 2018-2021 се носи во екс-пост заробена држава каде тензиите помеѓу администрацијата, економските агенти, клиентите и општеството се големи.

повеќе