Предвремени парламентарни избори

Дуна: Апликацијата функционира, не функционира веб-страницата на ДИК

Нашата апликација функционира, таа е поставена на наш сервер. Она што не функционира е веб-страницата на Државната изборна комисија,  велат за МКД.мк одговорните лица од компанијата.

„По јавна набавка продадовме апликација за водење и прибирање на информации од избори. Таа апликација оди на наш сервер и внатрешен ВПН. Избирачките одбори преку мобилна апликација информираат за излезност и број на гласови. Тоа цело време одеше без никаков проблем. Тогаш, наеднаш падна веб-страницата и тоа нема никаква врска со нас, нападот беше синхронизиран,од надвор, иако иницијативата е од тука“, велат од компанијата.

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе