ДУИ: Победи рационалноста, се зачуваа европските корени на земјава

Демократската унија за интеграција преку соопштение ја поздрави историската одлука за прифаќање на францускиот предлог донесена од страна на Собранието на Македонија и оцени дека сега се запечати идеолошката ориентација на земјата без друга алтернатива, освен онаа за интеграција во Европската Унија. Денеска триумфираше рационалноста, се зачуваа европските корени на земјата и беа поразени деструктивните обиди на регресивните проруски сили, наведува партијата чии пратеници за време на собраниската расправа се воздржаа од дискусии.

Граѓаните на оваа држава не подлегнаа на измамите, провокациите, конфузијата и не ги поддржаа протестите кои имаа за цел да ја вратат државата наназад, по сите заеднички достигнувања, наведува ДУИ и додава дека патување кон Европа ќе оди заеднички, со достоинство и целосен демократски капацитет.

„Ја имаме поддршката на сите земји од Европа и на Соединетите Американски Држави, со кои успешно ги поминавме сите предизвици за демократизација на земјата. Демократската унија за интеграција остана силно ангажирана во реализацијата на оваа цел за одблокирање на евроинтегративниот пат заедно со коалициските партнери и ќе продолжи да биде дел во прогресивниот табор во секој неопходен процес до целосното остварување на сонот за интеграција на земјата во Европската Унија“, се вели во ова соопштение.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе