Партиска реакција

ДС: Со ВМРО-ДПМНЕ ќе расчистиме на суд за лагите за „Градски паркинг“

Најенергично ги отфрламе обвинувањата од ВМРО-ДПМНЕ, во врска со објавени податоци за возила преку ЕКСЕЛ табели, бидејќи во системот никој не може да внесува регистарски броеви на возила кои ќе бидат повластени, реагира Демократскиот сојуз по денешната прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ на која беше обвинето дека под раководство на Демократскиот сојуз било овозможено за најмалку400 возила да не се плаќа паркинг услугата. Партијата ѝ порачува на ВМРО-ДПМНЕ дека со нивните лаги ќе се расчисти во судска постапка.

Во соопштението на Демократскиот сојуз се вели:

„Во Одделението за грижа на корисници дневно се проверуваат неколку стотина возила, дали платиле паркинг преку системот за зонско паркирање, дали имаат картица за паркирање, дали се возила на оперативните служби и слично. Овие податоци можат да ги влечат од системот, Одделението за грижа на корисници, да подготвува табели и истите да ги злоупотребува за партиски цели и дискредитација.

Инаку во ЈП Градски Паркинзи има над 270 вработени, најмногу членови и активисти на ВМРО-ДПМНЕ, меѓу кои и Валентина Јовановска, (Раководител на одделението за грижа на корисници), сестра на бизнис партнер на ВМРО-ДПМНЕ, која има пристап до сите податоци и може да ги злоупотребува истите.

Никој од раководството на ЈП Градски Паркинг, нема учество во било какви недозволени и противзаконски активности, правење на списоци и сл.

Тие што секојдневно плукаат против раководството на ЈП Градски Паркинг, ќе се "удават" во калта.

Работите ќе ги расчистиме на суд“.

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе