Советникот на Вучиќ обвинува

Дрецун: Во Скопје има анти-српски разузнавачки тим

Претседателот на српскиот парламентарен одбор за Косово, Милован Дрецун тврди дека силен разузнавачки тим формиран пред два месеци и маскиран во претставништво на еден голем западен произведувач на автомобили во Скопје, работи на блокирање на компромисно решение меѓу Белград и Приштина.

За српски „Курир” Дрецун изјавил дека тимот го сочинуваат разузнавачи од Бугарија, Албанија, Македонија и Германија.

Според него, во одредени соседни земји се води силна кампања против постигнување на какво било компромисно решение помеѓу Белград и Приштина и додаде дека Северна Македонија станува центар на силно разузнавачко делување против интересите на Србија, пишува „Вечерње новости”.

„Секое постигнување на компромисно решение е столб за стабилизација на овој регион, а непостигнувањето на компримис помеѓу Белград и Приштина е подготовка за нови немири во регионот и создавање на ‘Голема Албанија’“, изјавил Дрецун.

Тој истакна дека македонската власт мора да одговори која е целта од формирањето на разузнавачки тим, којшто сака да ѝ наштети на Србија.

 

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе