Во телефонски разговор

Донфрид на Заев му кажа дека евроинтеграцијата на Македонија е геостратешки интерес на САД

Во телефонско јавување помошник државниот секретар Карен Донфрид на премиерот Зоран Заев му ја пренела целосната поддршка од страна на САД за отворање на преговорите со ЕУ во декември оваа година, а во разговорот било истакнато дека отворањето на преговорите со Северна Македонија и Албанија е надворешно-политички и геостратешки интерес на САД и оти е потврдено стратешкото партнерство со САД кои се партнери и во НАТО, информира кабинетот на премиерот. 

Помошник државниот секретар на САД Карен Донфрид на премиерот во име на Владата на САД и на американските граѓани, изрази длабоко сочувство до македонските граѓани за загинатите во автобуската несреќа во Бугарија, се вели во соопштението.

 

 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе