ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА

Дојранчани за рудници ќе решаваат на референдум на 23 јули

Советот на општината Дојран денеска реши на 23 јули да се одржи референдум на кој граѓаните ќе одговорат на следново прашање - дали сте за или против отворање на рудници на територијата на Дојран.

Иницијативата на граѓанските здруженија беше на референдумот да се одговори на две прашања. Сепак, советничките групи и градоначалникот решија дека е подобро да биде едно прашање. Второто прашање требаше да се однесува директно на рудникот Казандол, чија површина за експлоатација освен на Валандово, делумно се простира и на териториите на општините Богданци и Дојран. 

Промовирање на родителското отсуство и за таткото на детето кое како опција постои во Законот за работните односи, но само ако не го користи работничката.

повеќе

(Полемика: „Стратегија за прашањето на користење на уставното име на Република Македонија во ООН“, Игор Јанев, МКД.мк, 11 ноември 2017)

повеќе

Зоран Заев од позиција на премиер удира во самите темели на асномска, антифашистичка Македонија.

повеќе