Музички амбасадори

„Добредојдовте во НАТО“ Американскиот воздухопловен бенд во Европа за Македонија (ВИДЕО)

Бендот на Американските воздухопловни сили во Европа требаше да допатува во Скопје за да настапи на јавен настан за прославување на пристапувањето на Северна Македонија во НАТО, објави на Твитер американската амбасада во Скопје. „Иако настанот беше откажан, ковид-19 не успеа да го спречи бендот да ви ја претстави својата изведба“, напиша Амбасадата во прилог на видеото со настапот.

Бендот на Американските воздухопловни сили во Европа е составен од 45 активни музичари во Воздухопловните сили што служат под американските Воени сили во Европа - Команда на воздушните сили Африка и работат како музички амбасадори до европските нации во НАТО и Европската Унија. Преку голем број радио и телевизиски преноси и изведби, Бендот им ја прати достапна американската музика на војниците во Американските воздухопловни сили во Европа.

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе