Дисциплинска постапка за тројца обвинители поради пропусти во истрагата за 27 април

Покрената е дисциплинска постапка против тројца обвинители поради сомневање за пропусти во истрагата за настаните од 27 април 2017 година во Собранието на Република Македонија, неофицијално дознаваме од извори во обвинителството.

Почната била дисциплинската постапка против поранешните раководители на скопското и обвинителството за организиран криминал, Златко Биковски, Гордана Гешковска и Јован Цветановски.

Сомневањата се однесуваат на тоа што тројцата обвинители не извршиле увид на настаните од 27 април во Собранието.

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе

Како граѓани на независна и суверена Република Македонија веќе се навикнавме постојано да живееме во секојдневни тензии и стресови.

повеќе