НЕПРИЗНАЕНА ДИПЛОМА

Директорот на Водовод заработи кривична пријава за измама, дипломата не може да ја најде

Директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство  поради  неговото директорување без признаена диплома.

Од Синдикатот велат дека  трудови инспектори ја барале на увид дипломата на директорот Атанасов, но според нив директорот со денови го нема во јавното претпријатие, јави Телевизија 24.

Атанасов, според претседателот на Сидникатот, Дарко Димовски, иако знаел дека неговата диплома е невалидна, истата не ја пријавувал во градот Скопје кај градоначалникот Коце Трајановски и понатаму си ја вршел функцијата генерален директор на јавното претпријатие.

Димовски соопшти дека трудова инспекција веќе два дена го чешлаат „Водовод“. Атанасов наводно не можел да си ја пронајде дипломата, а потоа им соопштил на инспекторите дека таа е уште се наоѓа во Министерството за образование.

Измените во законот за минимална плата е трул компромис меѓу социјал-демократите и бизнис-лобито во Владата.

повеќе

Македонската јавност е во исчекување од најавата на министерот Оливер Спасовски дека МВР ќе ги истражува сите агенции за обезбедување поради поврзаност со рекетарство.

повеќе

Сите овие промашувања на Груевски имаат едно заедничко - дирекно ја загрозија државноста на Република Македонија.

повеќе