Димовски: Oд Албанија сме четири пати послаби за странските инвестиции, Србија и Бугарија за нас се научна фантастика

Ние во споредба со Косово послабо се справуваме со короната, ние во споредба со Албанија сме четири пати послаби кога станува збор за странските инвестиции, Србија и Бугарија за нас се научна фантастика, ние имаме економски реални параметри кои покажуваат огромно неснаоѓање и слабост, а Заев е свесен дека продолжување на вакво владеење со 62 пратеници со вакви потрошени министри, каде главните постулати доброседството и европските интеграции не му успеваат, сега приоѓа со „меко приземјување “, за широка Влада, вели Илија Димовски поранешниот пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, вечерва во Телевизија 24.

Димовски истакна дека гарантира дека ако не оваа есен, државата веќе следната година ќе има предвремени парламентарни избори.

„За два месеци има 90 милиони евра дупка надвор од проектираниот дефицит, значи многу повеќе од проектираното, а за две и пол милијарди е апсолутната бројка на задолженост зголемена, а на дело немаме ништо“, критикуваше Димовски.

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе

Ако не се претвориме во систем на вакцинални касти („Тргни ги твоите Астразенека-шепи од мојот Фајзер-дедо“), може да застраниме кон вакцинални пасоши со сомнителна валидност („Врвката на оваа пропусница не е во нијанса одобрена од СЗО!“).

повеќе

Освен неколку изолирани обиди, повеќето луѓе не реагираат кај институциите и не бараат одговорност. 

повеќе