Директорот на АНБ со коментар за скандалот

Димовски: Тоа што седницата се емитуваше во живо е одговорност во Собранието, јас сум гостин

Отчетот на директорот на Агенцијата за национална безбедност (АНБ), Виктор Димовски, околу случајот со македонското државјанство на Украинецот Александар Онишченко е прекинат откако по пријава до пратенците излезе информација дека иако затворена за јавноста седницата на собраниската комисија за надзор на работата на тајните служби се пренесувала на јутјуб каналот на Собранието 

Отчетот на директорот на Агенцијата за национална безбедност (АНБ), Виктор Димовски, околу случајот со македонското државјанство на Украинецот Александар Онишченко е прекинат откако по пријава до пратенците излезе информација дека иако затворена за јавноста седницата на собраниската комисија за надзор на работата на тајните служби се пренесувала на јутјуб каналот на Собранието. Заота пратеникот Павле трајанов на говорницата на собрансика седница побара објаснување што точно се случува.

„„Јас сум овде гостин. Ми беше речено да се прекине седницата и јас се согласив. Ја почитувам независноста на парламентарниот дом, а одговорноста ја носат раководителите на овој дом.. Уверен сум дека се преземени мерки и дека случајот ќе се расчисти. . Ќе оставиме Собранието да си ја заврши работата и да се направат проверки“, изјави Димовски по прекинот на седницата.

Она што дополнително ја компликува работата е тоа што салата во која се даваше отчетот на Димовски важи дека нема технички услови за пренос на состаноците.

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе

Слоганот на македонското претседателство со ОБСЕ е “It’s About People” и затоа ќе е доблесно МНР да побара помош и поддршка за да си ги заштити националните интереси, интегритетот, суверенитетот, јазикот и идентитетот.

повеќе