Димитров во Стразбур, ќе зборува на Парламентарното собрание на Советот на Европа

Никола Димитров, министерот за надворешни работи на Република Македонија денеска ќе има обраќање на априлската сесија на Парламентарното собрание на Советот на Европа во Стразбур.

За време на посетата Димитров ќе има средби и со Торбјорн Јагланд, генерален секретар на Советот на Европа, Микеле Николети, претседател на Парламентарното собрание, Гидо Раимонди, претседател на Европскиот суд за човекови права;,Дуња Мијатовиќ, комесар за човекови права на Советот на Европа, како и со членови на Парламентарното собрание на Советот на Европа.

Природната и суровата храна се заменува со фабрички подготвени оброци и со обработена храна.

повеќе

Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат.

повеќе

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе