Министерот за надворешни работи

Димитров: Го молам Советот да ја донесе вистинската одлука!

Времето за одлука за почнување преговори за пристап со Северна Македонија е сега, напиша министерот за надворешни работи Никола Димитров на Твитер во пресрет на утрешното решавање за датумот на преговори со ЕУ.

„И тоа е заслужено, потврдено од многумина. Не само поради долгото чекање, или поради нашироко фалениот Договор од Преспа или очигледниот демократски пресврт што го направивме.

Туку пред сè поради 90-те отсто од македонските граѓани што ја гледаат ЕУ како светилник, зрак на надеж, силно верувајќи во нејзините вредности. Затоа што тоа е победа за земјава, за регионот, за ЕУ и за наративот на надеж. Го молам Советот да ја направи вистинската работа!“, напиша Димитров на Твитер.

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе