Локални избори

ДИК: Во Центар Жупа и Маврово и Ростуше ќе се прегласува, на гласање не излегоа 1/3 од запишаните гласачи

Во две општини ќе се повтори изборната постапка поради неисполнување на законскиот услов што пропишува една третина од запишаните гласачи да излезат на гласање.

Од Државната изборна комисија велат дека во општините Центар Жупа и Маврово и Ростуше ќе се повтори гласањето за првиот изборен круг.

„Во двете општини Центар Жупа и Маврово и Ростуше заради неисполнување на законскиот услов од една третина од запишаните гласачи да излегле на гласање ќе се повтори целата изборна постапка според член 132 став 2 од Изборниот законик“, рече Даштевски.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе