ДИК со 30 милиони денари ќе им помогне на 17 општини да ги организираат изборите

Државната изборна комисија (ДИК) ќе им помогне на 17 општини со блокирани сметки да ги спроведат локалните избори. За трошоците околу превозот, обезбедување простор за гласање, струја, вода, како и надоместок за одборите ДИК оддели 30 милиони денари за овие општини.

Членовите на ДИК денеска исто така решија фирмата „Полијестердеј“ од Скопје да ги печати гласачките ливчиња и изводите од Единствениот избирачки список. 

Пораката на амбасадорот Бејли среде Скопје, јас не ја сфатив како шлаканица врз ДИК и нивните неодговорни членови (за наша несреќа едногласни во мислите и менталната матрица)!

повеќе

Дипломатијата е уметност невозможното да го направите возможно (Ш.-М. Талеиран).

повеќе

Односите меѓу Грција и Македонија се на клучна точка, вели Катимерини и со ѕвездички дообјаснува дека употребата на терминот „Македонија“ е на авторот и дека не го одразува ставот на весникот. Сепак се чини ова е првпат грчкиот весник да нè напише со уставното име.

повеќе