Предвремени парламентарни избори

ДИК објави водство на СДСМ, па веб-страницата падна

Првите резултати објавени на веб-страницата на Државната изборна комисија покажаа мала предност на СДСМ во однос на ВМРО-ДПМНЕ, по што страницата падна.

Од обработени 15 отсто од избирачките места 34,88 отсто од гласачите гласале за СДСМ, а 34,04% од гласачите за ВМРО-ДПМНЕ. За ДУИ од овие 15% од обработените избирачки места гласале 12 отсто, за Алијансата за Албанците и Алтернатива 10,38 отсто, за Левица 3,30 %...

Од сите партиски штабови, пак, доаѓаат информации дека токму нивната партија е во водство и дека таков бил трендот насекаде.

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе