Деспотовски го повика членството на СДСМ да предлага функционери во партијата

Кандидатот за претседател на СДСМ, Јован Деспотовски го повикува членството, но и сите граѓани да достават свои предлози за идните носители на функции во партијата, но и во државата. 

„Време е заедно да го креираме новиот тим на СДСМ. Ги поканувам сите членови на СДСМ, но и сите наши сограѓани да достават свои предлози за тоа каков заменик на претседател, генерален секретар и потпретседатели ни се потребни. Какви особини, карактер, биографија треба да имаат. На СДСМ и на државата не ѐ требаат готови, туку чесни и успешни кадровски решенија”, порача Деспотовски.

На официјалниот Фејсбук профил Деспотовски напиша: „Започнуваме со практична реализација на еден од основните столбови на #Концепт28. Лојалност кон луѓето, не кон лидерот”. 

Еден од главните принципи на програмата „Концепт 28” на Деспотовски е воведување директен избор на претседатели на општинска организација, кандидати за градоначалници, пратеници и повисоки партиски функции преку непосредно гласање на членовите. 

 

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе

Откривањето на минатото ни помага многу да ги научиме изненадувањата на иднината.

повеќе