Десковска: Законот за помирување не се работи во Министерството за правда, туку во Собранието

Законот за помирување е закон што не се работи во Министерството за правда, туку во рамки на Телото за помирување во Собранието.

Законот за помирување е закон што не се работи во Министерството за правда, туку во рамки на Телото за помирување во Собранието. Сите решенија ќе произлезат од таму и ќе бидат донесени во Парламентот, изјави министерката за правда Рената Дескоска пред денешната дебата за Предлог-измените на Законот за судови.

Одговарајќи на новинарско прашање дали ќе има општ закон за амнестија што го бараат и затворениците, Дескоска рече дека мотивите и причините за изјавата и ставот на премиерот се во насока на тоа дека изминатиот период веќе бил донесен закон за општа амнестија и оти треба да се има предвид целта на Телото што е формирано.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе