Денеска во Гевгелија ќе влезат 6.000 мигранти

Утрово од железничката станица во Гевгелија, од платформата кај кампот кон Табановце замина првиот специјален воз со околу 600 мигранти, а во текот на денот се очекува низ Македнија да поминат нови 6.000 мигранти.

И вчерашната бројка на мигранти кои транзитирале низ Македонија беше 6.000.

И за денеска веќе се подготвени неколку специјални возови и автобуси за транспорт на мигрантите. Според надлежните барем засега сѐ се одвива без потешкотии.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе