Денеска во Гевгелија ќе влезат 6.000 мигранти

Утрово од железничката станица во Гевгелија, од платформата кај кампот кон Табановце замина првиот специјален воз со околу 600 мигранти, а во текот на денот се очекува низ Македнија да поминат нови 6.000 мигранти.

И вчерашната бројка на мигранти кои транзитирале низ Македонија беше 6.000.

И за денеска веќе се подготвени неколку специјални возови и автобуси за транспорт на мигрантите. Според надлежните барем засега сѐ се одвива без потешкотии.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе