Денеска координација за наредните активности на Собранието

Претседателот на Собранието Талат Џафери се очекува денеска да одржи средба со потпретседателите на Парламентот и со координаторите на пратеничките групи на која треба да се договори динамиката на работа за деновите до петок и периодот што доаѓа. Со ова и официјално завршува летниот одмор за парламентарците.

На веб страницата на Собранието закажани се само две активности на претседателот на Собранието Џафери и тоа за утре (31 август) со претседателот на Комисијата за надворешна политика на германскиот Бундестаг Михаел Рот и во четврток (1 септември) проштална средна со амбaсадорот на ОБСЕ Клемент Која.
Меѓу првите активности во Собранието се очекува да биде продолжување на работата на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата за изборот на уставните судии за да може што поскоро да се пополнат испразнетите места во Уставниот суд.
Според најавите од пред одморот може да се очекува да бидат закажани и продолженија на веќе започнати седници.
Првата нова седница е најавена за 13 септември.
Пратениците на одмор заминаа официјално по илинденските празници. 

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе