Собрание

Денеска Комисијата за избори и именувања ќе избира главен ревизор

На за денеска закажаната седница на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата ќе се расправа и за избор на избор на главен ревизор.

Неофицијално, веќе бил постигнат договор меѓу претставниците на политичките партии кој ќе биде идниот ревизор и се очекува тоа денеска да се официјализира.

Последните изјави и од власта и од опозицијата минатата недела беа дека се залагаат за широк консензус за кандидат за главен државен ревизор.

Државниот завод ревизија е блокирана повеќе месеци, а речиси две години е без главен ревизор.

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе