Демократски сојуз: Советот и градоначалникот на Скопје да спречат езерото Треска да се одземе од граѓаните

Демократскиот сојуз бара Советот на Град Скопје и градоначалникот на Скопје, да ги преземат сите законски мерки за да спречат езерото Треска да се одземе од граѓаните на Скопје, истакнуваат од партијата.

„Езерото е градено со самопридонес на граѓаните на Скопје и никој друг нема право да располага со него.

Воедно ја повикуваме и Владата на РС Македонија да ги активира државните институции за да спречат уништување на езерото и претварање на истото во градилиште и профит на урбаната мафија.

Независно какви се постапки се спроведени, граѓаните на Скопје на референдум одлучија да се гради, за тоа платија и никој друг на смее локацијата да ја пренамени и да ги лиши граѓаните од рекреативен центар толку потребен на сите“, истакнуваат од Демократскиот сојуз.

 

 Еврообврзница во услови на најголемата светска економска криза за репрограмирање на долгот и буџетска поддршка.

повеќе

Повикот на Заев за „Влада за национален спас“ само три дена откако неговиот кабинет ја доби собраниската доверба, покажува дека таа тешко би се качила над сегашните 62 пратеници.

повеќе

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе