Демократски сојуз повикува во вториот круг од локалните избори да се гласа за коалицијата на СДСМ

Демократскиот сојуз ги повикува своите членови и симпатизери, како и сите граѓани, на 31 октомври да излезат масовно и да гласаат за кандидатите за градоначалници на коалицијата Најдоброто за мојата општина, предводена од СДСМ.

„Остануваме цврсто определени за реформите кои обезбедуваат да останеме на патот кон Европската Унија, да јакне стабилноста и економскиот развој. Само сите заедно можеме да направиме пресврт и во вториот изборен круг да обезбедиме победа а со тоа поддршка на владините политики кои се во интерес на граѓаните.

Како дел од стабилното владино мнозинство, цврсто стоиме на ставот дека треба да продолжиме заедно со цел Македонија да се движи напред. Со одбрана на своите принципиелни ставови и активности ќе работиме во интерес на сите граѓани како и на развојот на државата.

По завршувањето на локалните избори развојот на општините останува еден од нашите највисоки приоритети“, соопшти ДС.

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе