Влада

Дане Талевски, кандидат за амбасадор на Македонија во НАТО

Дане Талески, советникот за надворешна политика на премиерот Зоран Заев, ќе биде новиот македонски амбасадор во НАТО, брифираат од Владата. 

За овој предлог Владата ќе решава в четврток, кога министерот за надворешни работи Никола Димитров, по постигнатиот договор со претседателот Стево Пендаровски, ќе ги претстави кандидатите за амбасадори во повеќе земји.

Инаку, по изборот на Пендаровски за претседател на државата, Талески стана и национален координатор за НАТО.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе