Охрид

ЦО на СДСМ: Нов организациски секретар Васковски, Талески останува секретар за меѓународна политика

Душко Васковски, директорот на „Водовод и канализација“ е новиот организациски секретар на СДСМ. Тој доаѓа на местото на Миле Зечевиќ. Дане Талески, советникот на премиерот и лидер на партијата Зоран Заев, останува секретар за меѓународна соработка на СДСМ. Ова се првите одлуки на вечерашната седница на Централниот одбор на СДСМ во Охрид.

Рената Дескоска, Драган Тевдовски, Фросина Ременски, Петре Шилегов, Стефан Богоев, Костадин Костадинов, Татјана Стојановска Иванова, Салија Љатиф Петрушовска со уште осум нови имиња ќе бидат членови на новиот Извршнен одбор на СДСМ.

Седницата е во тек.

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе