Чулев: Подготвени сме за попречување на влез на нов бран емигранти

Двете наши граници јужната и северната будно ги следат припадниците на граничната полиција во соработка со припадниците на нашата Армија и полиции на други држави поради состојбите на северот на Сирија и последните случувања во Р.Турција и можната опасност од нов бран бегалци од Сирија.

Ова го потенцира министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, кој денеска беше во работна посета на СВР Велес, одговарајќи на новинарско прашање дали има опасност од нов бран беглаци, кои би транзитирале низ нашата држава.

„Ние будно го следиме процесот и доколку има потреба и сега сме многу подобро подготвени и материјално – технички и кадровски за попречување на влез на нов бран емигранти, нагласи министерот Чулев.

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе