Чулев: Настанот во Струга очигледно не бил добро организиран, ќе има истрага

Настанот во Струга очигледно не бил добро организиран и во текот на утрешниот ден ќе спроведеме истрага, е коментарот на министерот за внатрешни работи Наќе Чулев во гостувањето на ТВ Алфа.  

„За литијата во Струга во текот на утрешниот ден ќе постапиме согласно полициските процедури да видиме кои се пропустите што се направени од страна на полициските службеници во Струга и во СВР Охрид. Имавме вакви случаи во Сингелиќ и Гевгелија, не е прв случај, генерално граѓаните ги почитуваат мерките, но се работи за важен верски настан којшто не е добро организиран очигледно. Како МВР ќе извршиме препознавање и доколку е неопходно ќе биде санкинирано“, изјави Чулев.

Во однос на барањата од СДСМ за оставка, Чулев вели дека е мета на организиран напад од партиските пи-ар служби со цел негова лична и професионална дискредитација.

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе

Многумина од учесниците во македонската сага, нивните деца и внуци прашуваат: Зошто не можеме да се вратиме во земјата на нашите предци?

повеќе

Утрово осамна уште еден ден од ноември, 20-от ден од месецот. Остануваат точно уште 456 дена до 100-годишнината од коморскиот систем во нашата земја.

повеќе