Случај „Траекторија“

Чаша вода за Груевски во судница, се закашла набројувајќи ги предлозите до судот

По паузата за случајот „Траекторија“, Груевски побара збор и наведе дека има неколку барања до судијата Горан Бошевски. Додека зборуваше,  Груевски неколку пати се закашла, по што една од членовите на судскиот совет донесе чаша вода, која му беше подадена на Груевски. 

Меѓу барањата на обвинетиот Груевски се и тоа судот да работи по закон, да не биде под политички притисок и тој како обвинет да имал ист третман како Зоран  Заев.

„Бејоеремите" веќе многу долги години имале и имаат јазик којшто (Слушни! Слушни добро!) сите, освен нас, го нарекуваат „македонски".

повеќе

Добронамерниот дијалог – поточно способноста да се види светот преку очите на други луѓе, посебно оние со кои не се согласуваме – никогаш не бил поважен од сега.

повеќе

Владата не би смеела самостојно да одлучува за ставање под концесија на минералните суровини како што предвидува постојниот закон.

повеќе