Бугарскиот амбасадор Ангелов положи венец на гробот на „бугарскиот“ револуционер Гоце Делчев

И Бугарија денеска ја одбележува 118-годишнината од смртта на Гоце Делчев, а бугарската амбасада во Скопје објави дека „традиционално, нивни претставници ја одбележале годишнината од смртта на бугарскиот револуционер Гоце Делчев“, а венец на неговиот гроб во црквата „Свети Спас“ положил амбасадорот Ангел Ангелов.

Како што е објавено на сајтот на бугарската амбасада, во обраќањето Ангелов рекол дека „истакнатиот бугарски револуционер Гоце Делчев го дал животот за слободата на своите браќа. Гоце Делчев ќе остане, независно од сите перипетии на нашата тешка судбина, светол симбол на несебичната пожртвуваност, на заедничката историја и заедничката европска иднина на Бугарија и Република Северна Македонија“.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе