Поради запалената врата на клубот „Ванчо Михајлов“

Бугарската министерка за надворешни работи во посета на Македонија, веднаш тргна кон Битола

Министерката за надворешни работи Теодора Генчовска и амбасадорот на Бугарија во Македонија Ангел Ангелов веднаш се упатија кон Битола, јавува БТА. Посетата на Генчовска и амбасадорот Ангелов е предизвикана од палењето на вратата на клубот „Иван Михајлов“ во Битола.

Делегација од Министерството за надворешни работи на Бугарија предводена од министерката Теодора Генчовска денеска и утре ќе престојува во работна посета на Македонија.

Посетата се реализира по покана на министерот за надворешни работи Бујар Османи, а е во функција на дијалогот меѓу двете министерства за адресирање на отворените билатерални прашања, согласно Договорот за пријателство, добрососедство и соработка, и прашањата за евроинтеграцијата на Македонија.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе