Пендаровски-Радев

Бугарија ќе испрати противпожарни единици

Претседателот Стево Пендаровски објави дека доцна вечерва телефонски разговарал со бугарскиот претседател Румен Радев и било договорено Бугарија во најкус можен рок да испрати помош за гаснење на пожарите.

„Доцна вечерва имав телефонски разговор со претседателот на Бугарија, Румен Радев.

Договорено е во најкус можен рок, Бугарија да испрати противпожарни единици кои ќе помогнат на нашите екипи во гасење на пожарите“, објави Пендаровски на Фејсбук.

Радован Павловски (1935, Ниш, Србија) е водечко име на третатта генерација македонски писатели, која во нашата литература се појави во шеесеттите години на минатото столетие и внесе нов творечки дух со препознатлив национален белег.

повеќе

Во јавните високообразовни институции, научноистражувачката дејност е целосно маргинализирана под неопходниот минимум.

 

повеќе

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе