Бачев: Ништо не е готово, ќе го притиснеме Иванов да испрати писмо

Протестот против уставните измени продолжува додека во Собранието пратениците ги изгласаа уставните измени во третата и последна фаза согласно Договорот од Преспа.

„Ова е само дел. И да изгласаат уште не е се завршено. Ако изгласаат, потоа треба да се гласа во Грција. Потоа Заев да испрати писмо дека Македонија го сменила името до Обединетите Нации. Тогаш, Иванов ќе го притиснеме да испрати писмо дека договорот не е валиден, а потоа сѐ ќе се проблематизира. Иванов мора да го направи тоа, со што ќе каже дека македонскиот народ не се соглсува со одлуката“, изјави на протестите лидерот на „Единствена Македонија“, Јанко Бачев

Тој гледа спас во Русија и верува дека Русија ќе го поддржи македонскиот народ. За осумте пратеници од ВМРО-ДПМНЕ кои ги поддржаа измените, вели верува дека тие нема да имаат мир, по гласањето.

Претходно од импровизираната бина се читаат имињата на сите 80 пратеници кои треба да гласаат за уставните амандмани и прифаќање на Договорот од Преспа.

Во дипломатијата како гранка од јавно политичкиот живот професионалните кадри треба да бидат повеќе застапени од политичките.

повеќе

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе