Азески до Мицкоски: Прво оздравете и закрепнете, а потоа има време и за аргументи

Претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески реагираше на објавата на Фејсбук профилот на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

„Господине Мицкоски, Ви посакувам побрзо оздравување и закрепнување затоа што моето искуство за кое пишувате ме научило да го почитувам слоганот на нашата најуспешна компанија „Здравјето пред се“. После тоа има време и за аргументи“, истакнува Азески.

 

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе