ВМРО-ДПМНЕ

Арсовски: Како Коки, Зоки, Шеки ќе координираат тело за борба против корупцијата?

Влада со сите институции, со сите органи за испитување за репресии и сите институции за заштита на правото и правниот систем, по три години власт формира тело за борба против корупцијата и криминалот, изјави Димче Арсовски, портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ по вчерашната владина одлука за формирање на посебно тело за борба против криминалот и корупцијата.

„Срамно е Влада после три години, во време кога се стега обрачот околу премиерот и неговите најблиски соработници во еден коруптивен случај наречен „Рекет“ да формира сега тело. Прашањето е али досега не функционирале и како истите оние луѓе кои што се споменуваат можеби под псевдонимите Кики, Фрики, Коки, Зоки, Шеки, сега ќе координираат тело за борба против криминалот и корупцијата. Ова е уште една маска и уште еден прав во очите на јавноста само и само за да се заташка истрагата за случајот 'Рекет'“.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе