ВМРО-ДПМНЕ

Арсовски: И Рубинчо Заревски доби пари од ФИТР – 2,7 милиони денари

СДСМ и Фондот за иновации поддржуваат проекти од типот – рецепта за пица пинса романа во вредност од 2,4 милиони денари, на еден од најблиските луѓе на Зоран Заев од Струмица, Миле Милановиќ, најголем промотор на Заев и дел од претходното раководство на СДСМ во Струмица. Додека тоа се прави, најголем дел од граѓаните на крајот од месецот остануваат без пари, изјави денеска Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.

„Дали Фондот за иновации дал пари 2,7 милиони денари за проект на поранешниот директор на Фондот за здравство и на Телеком од СДСМ, Рубинчо Заревски? Овој човек беше директор во времето на СДСМ и во владата на Владо Бучковски.
Фондот за иновации работи полошо од кога било, ги троши парите недомаќински, полошо од кога било и од која било институција на СДСМ.
Најголем дел од проектите кои се поддржуваат, се проекти кои се залудно потрошени пари од страна на Фондот за иновации, пари на граѓаните.
Граѓаните сами коментираат и самите гледаат и воочуваат дека парите завршуваат кај блиски луѓе до СДСМ, а не кај вистинските иноватори кои не можат да добијат проект.
Се плаќаат милионски суми за рецепти за пица, никој не знае каква е успешноста на проектите и никој не води никаква ревизија како се потрошени парите и каде завршуваат.
Но, ревизија ќе има за секој еден проект откако ќе се смени власта.
Начинот на испумпување пари од Фондот за иновации кој го осмисли СДСМ мора еднаш за секогаш да прекине. Коста Петров мора да сфати дека не располага со негови домашни пари, туку со парите на граѓаните, тоа се државни пари и за тоа следи одговорност доколку лошо постапува.
Времето на делење пари по пријатели, познаници и партиски поддржувачи на СДСМ мора да заврши и конечно да се гледа вистинскиот квалитет“, изјави Арсовски.
 
 

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе