Апасиев: Законот за државјанство не може да оди со европско знаменце, спротивен e на Европската конвенција за државјанства

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, вели дека Законот за државјанство не може да помине со европско знаменце. Доколку има таква иницијатива, треба да се отфрли, затоа што претставува кривично дело.

„Законот не може да оди со европско знаменце, оти не постои ЕУ регулатива со која би се усогласил и оти е спротивен на Европската конвенција за државјанства. Ако пробаат така, спикерот Џфери ќе мора да им го отфрли. Во спротивно прави кривично дело и ќе одговара.“, рече Апасиев.

 

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе