Конвенција на Достоинство

Ангелов: Употребата на албанскиот јазик не смее да излезе надвор од мислењето на Венециската комисија

Гоце Делчев е Бугарин онолку колку што Македонците кои имаат бугарски пасош се Бугари. Ова вчера на годишната конвенција на партијата Достоинство гоизјави нејзиниот лидер Стојанче Ангелов. Тој ги повика сите оние кои се против режимот на ВМРО-ДПМНЕ да се придружат на неговата партија.

„Воопшто не треба да се преговара, никој нема право да преговара, ние сме Македонци кои зборуваат македонски јазик. Сметаме дека Гоце Делчев е Бугарин онолку колку што Македонците кои имаат бугарски пасош се Бугари. Ние сме за унапредување на јазичните права на сите македонски граѓани. Албанскиот јазик не смее да излезе надвор од мислењето на Венецијанската комисија“, рече Ангелов.

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе

Перењето пари преку трансакции со недвижнини ги интегрира црните фондови во економијата, притоа обезбедувајќи сигурна инвестиција.

повеќе