се слави на бихаќка

Андреј Жерновски го освои Центар

 

Победата во Центар е на Андреј Жерновски, кандидатот на Сојузот за иднината.

Тој со голема радост е пречекан во штабот на Бихаќка, каде што во секој момент се очекува да ја објави победата и освоените гласови наспроти тие на неговиот противкандидат и досегашен градоначалник Владимир Тодоровиќ.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе