Партиско соопштение

Алтернатива: Онлајн пописот не функционира, расте сомнежот за манипулации

Дијаспората започна да се сомнева дека пописот на населението е политички манипулиран бидејќи онлајн апликацијата не ги прифаќа матичните броеви, ги враќа граѓаните назад во целиот неуспешен процес. Ако Владата не ги отстрани проблемите ќе заклучиме дека пописот е целосно политички манипулиран, соопшти партијата Алтернатива.

„Од нашите сознанија од дијаспората, голем број од тие граѓани што сакале да се регистрират денеска онлајн, се соочуват со проблеми при регистрацијата. Техничките проблеми, враќање неколку пати во почеток на постапката за регистрација, не прифаќање на матичниот број и ред други проблеми, освен што предизвикуваат голем револт кај албанската дијаспора, создаваат и сомневање за манипулација со пописот", реагира опозициската партија Алтернатива.

Имајќи ја предвид оваа ситуација, како што се вели во соопштението, Алтернатива апелира до Државниот завод за статистика и до Владата веднаш да се одстранат сите технички пречки за онлајн регирстацијата и до тогаш да се пролонгира пописот.

„Ако и по сѐ оваа Влада не превземе ништо, можеме да заклучиме дека пописот е целосно политички манипулиран", се вели во соопштението на Алтернатива.

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе